Buďte jako princezna na hrášku a oceňte tuto luštěninu
O luštěninách se často mluví záporně, a to ve spojitosti s nadýmáním. To pozitivní a snad i všeobecně známé je, že luštěniny jsou velmi zdravé a v našem jídelníčku by proto neměly chybět. Takový hrách je nenáročný na pěstování, uchovávání i na přípravu, navíc má nasládlou chuť, a tak chutná i dětem.
Polévky obsahující hrách
Tou nejtypičtější je hrachová polévka, která dovede krásně zahřát i zasytit. Hrách obsahuje také luštěninová a krásně barevná hrstková polévka. Hrách je ale možné přidat také třeba do mrkvového krému nebo do zeleninového vývaru.
Hrachová kaše
Strašák školních jídelen by nemusel být strašákem, a snad už mnohde ani není. Stačí kaši trochu vylepšit a hned je z ní oblíbené jídlo. Pokud hrách rozmixujete, je kaše zase jiná, lákavě jemná.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře