Hranolky nemusí být jen mastné, přesolené a nezdravé
Hranolky jsou jedno z typických fast food jídel, a tak je mnozí vnímají jako nezdravé. Existuje však mnoho způsobů přípravy, aby byly hranolky zdravější. Jednak nemusí být vždy bramborové a jednak lze i ty bramborové usmažit tak, aby naše tělo netrpělo.
Bramborové hranolky
Aby byly zkrátka vynikající, je potřeba si osvojit správný postup. Důležitá je už samotná velikost jednotlivých hranolek. Zdravější tepelnou úpravu představuje horkovzdušná fritéza, která neubírá na křupavosti. Na závěr je můžete ještě okořenit a tím je ozvláštnit.
Zeleninové hranolky
Velmi chutné jsou například hranolky z celeru. V létě a na podzim jistě oceníte i recept na hranolky z cukety. Poněkud netradiční je využití chřestu, který je překvapivě dobrý. Ochutnejte také třeba lilkové nebo mrkvové hranolky.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Proč nechat těsto kynout v lednici? Buchty i mazance budou mnohem lepší, když dodržíte tento postup
10 nejlepších kuchařek pro rok 2022: Bez těchto skvostů se v kuchyni neobejdete!