Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hranolky nemusí být jen mastné, přesolené a nezdravé

Hranolky nemusí být jen mastné, přesolené a nezdravé

Hranolky jsou jedno z typických fast food jídel, a tak je mnozí vnímají jako nezdravé. Existuje však mnoho způsobů přípravy, aby byly hranolky zdravější. Jednak nemusí být vždy bramborové a jednak lze i ty bramborové usmažit tak, aby naše tělo netrpělo.

Bramborové hranolky

Aby byly zkrátka vynikající, je potřeba si osvojit správný postup. Důležitá je už samotná velikost jednotlivých hranolek. Zdravější tepelnou úpravu představuje horkovzdušná fritéza, která neubírá na křupavosti. Na závěr je můžete ještě okořenit a tím je ozvláštnit. 

Zeleninové hranolky

Velmi chutné jsou například hranolky z celeru. V létě a na podzim jistě oceníte i recept na hranolky z cukety. Poněkud netradiční je využití chřestu, který je překvapivě dobrý. Ochutnejte také třeba lilkové nebo mrkvové hranolky

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty