Uzenina, která čím je starší, tím je lepší. Klobásy bodují i jako dárek
Vonící klobása je veliké lákadlo pro naše chuťové buňky. Klobásy voní díky uzení opravdu neodolatelně, a co teprve jejich plná masová chuť! Klobásy se z mletého masa uzením nebo i sušením vyrábějí už od starověku a jsou chloubou mnoha řezníků i uzenářů-amatérů.
Domácí klobásy
Někteří si z nabídky v obchodě nevyberou, nebo chtějí zkusit výrobu klobás sami. Základem úspěchu je správné naložení masové směsi a také správná doba uzení. Významnou roli hraje také teplota uzení.
Klobása v kuchyni
Nakrájená klobása krásně provoní pravý hospodský bramborový guláš. Opravdovou lahůdku udělá také ze slovenské kapustnice. Samostatně lze konzumovat typické bílé klobásky či vinnou klobásu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Rum o 70 korun levnější láká k výrobě perfektního cukroví. Nabízí se skvělé vosí úly nebo lahodné rumové kuličky
Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují
Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou