Uzenina, která čím je starší, tím je lepší. Klobásy bodují i jako dárek
Vonící klobása je veliké lákadlo pro naše chuťové buňky. Klobásy voní díky uzení opravdu neodolatelně, a co teprve jejich plná masová chuť! Klobásy se z mletého masa uzením nebo i sušením vyrábějí už od starověku a jsou chloubou mnoha řezníků i uzenářů-amatérů.
Domácí klobásy
Někteří si z nabídky v obchodě nevyberou, nebo chtějí zkusit výrobu klobás sami. Základem úspěchu je správné naložení masové směsi a také správná doba uzení. Významnou roli hraje také teplota uzení.
Klobása v kuchyni
Nakrájená klobása krásně provoní pravý hospodský bramborový guláš. Opravdovou lahůdku udělá také ze slovenské kapustnice. Samostatně lze konzumovat typické bílé klobásky či vinnou klobásu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný