Kokos je král mezi ořechy. Nejen že je velký, má i široké použití
Kokos je ořech, který lze využít beze zbytku. Z dřevnaté skořápky vytvoříte domeček pro křečka, kokosové mléko je vynikající do dezertů či polévek, strouhaná dužina se hodí třeba na tvorbu nepečeného cukroví. Nezapomenout nesmíme ani na kokosový olej skvělý na smažení lívanců a na kokosovou mouku, kterou vyhledávají například celiaci.
Strouhaný kokos
Strouhaný kokos se využívá především do nepečeného cukroví. Často je také součástí nepečených rolád. Synonymem strouhaného kokosu jsou jemné, nadýchané a všemi milované kokosky.
Kokosový olej
Kokosový olej se používá v kosmetice, ale i v kuchyni má své místo. Jde o nasycený tuk, takže bychom ho neměli používat denně. Na kokosovém oleji lze připravit batáty, typičtější je smažení lívanců.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jídlo v oblacích: V luxusním Concordu se podával humr i kaviár. Dnes si při běžném letu pochutnáte třeba na kuskusu nebo špagetách
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Dokonalého smaženého kapra dělá správné obalení. Šéfkuchaři se obejdou i bez vajíček a místo trojobalu používají dvojobal