Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční muffiny jako krásná i jedlá ozdoba jarního stolu: Vytvořte si ovečky i hnízda s vajíčky
Den dětí je tu! Nechte se inspirovat a potěšte nejmenší originálními dobrotami na míru
Pečení na víkend: Švestkový koláč s vanilkovým krémem je na přípravu snadný, jeho chuť ale návštěvy ohromí