Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Rum o 70 korun levnější láká k výrobě perfektního cukroví. Nabízí se skvělé vosí úly nebo lahodné rumové kuličky
Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují
Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou