Kuřecí neboli drůbeží maso patří mezi nutričně hodnotné maso bohaté na bílkoviny
Kuřecí neboli drůbeží maso patří mezi velmi oblíbenou součást našeho každodenního jídelníčku. Velkou oblíbenost si získalo nejen svou jednoduchou přípravou a úpravou ale také díky svým výživovým a nutričním hodnotám. Kuřecí maso je bohaté nejen na lehce stravitelné bílkoviny ale i aminokyseliny důležité pro lidský organismus.
Kuřecí maso můžeme připravit nejrůznějšími způsoby
Kuřecí maso je vlastně bílá svalovina, která má velmi jemnou chuť, proto ji můžeme zpracovat téměř jakoukoliv úpravou a hodí se skoro ke všem přílohám.
Nejoblíbenější recepty z kuřecího masa
K nedělnímu obědu se skvěle hodí krásně vypečené na povrchu s křupavou kůrkou a uvnitř šťavnaté kuřátko. Jaký je ale ten správný postup, aby se nám přesně takhle dokonale povedlo? Máme pro vás jednoduchý návod, jak na to.
Netradiční, lákavé, skvěle vypadají a dokonale chutnají: Lahodné šneky z kuřecího masa. Jejich příprava je velmi jednoduchá, připravit se dají jak v troubě tak třeba na grilu.
Nestárnoucí klasika našich babiček, kterou všichni milujeme: Lahodné krémové kuřecí maso na paprice. Pomocí jednoduchého postupu ho zvládne hravě každý.
Vyzkoušejte naše tipy a dejte nám vědět, jak vám chutnalo!