Linecké těsto je jemné a rozplývající se. Vzpomeňte si na něj i jindy než o Vánocích
Linecké těsto je velmi jemné a křehké, ale o to chutnější. Není ani příliš sladké, takže je velmi oblíbené pro svou nevtíravou jemnou chuť a příjemnou vůni. Využívá se především na výrobu vánočního cukroví, ale je ho možné použít i k výrobě koláče nebo řezů se sněhem.
Výroba lineckého těsta
Linecké těsto vypadá jednoduše, ale může se trhat nebo příliš lepit. Pokud dodržíte jednoduché pravidlo 3, 2, 1, mělo by se ale povést. Důležité je také těsto vyválet na tu správnou výšku. Vždy je totiž dobré se vyvarovat těch nejčastějších chyb.
Cukroví z lineckého těsta
Linecké těsto je všestranné, a tak šetří práci – použít lze hned na několik druhů cukroví. Naprostou klasikou je linecké cukroví spojované marmeládou. Z lineckého těsta lze vytvořit i základ pro plněné košíčky.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami