Listové těsto nabízí mnoho způsobů zpracování, ale výsledek vždy potěší
Pustili jste se někdy do výroby listového těsta? Pokud ano, pak víte, že se skládá z hladké a polohrubé mouky, soli, vody a másla. Příprava je náročná spíše časově, je potřeba mnohokrát překládat tukové a vodové těsto. Výsledek ale stojí za to, kupované těsto to domácí zkrátka nepředčí.
Netypické pečení z listového těsta
Štrúdl neboli jablečný závin nebo pizza šneky zná každý, listové těsto má ale mnohem širší použití. Na podzim vás zahřejí jablka v županu, o Vánocích zas můžete zkusit upéct efektní sněhovou vločku. Začátečníci určitě zvládnou skořicové kytičky.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Holka u plotny radí: Tajemství dokonalého leča tkví ve správném postupu. Chuti pomůže i papriková pasta a maďarská klobása
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!