Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lesní ovoce, které dává chuť nápojům, zmrzlině nebo pudinku, to je malina

Lesní ovoce, které dává chuť nápojům, zmrzlině nebo pudinku, to je malina

Návštěvníci lesa se často nechají zlákat a zpestří si túru trháním lesních plodů, jako jsou borůvky, ostružiny nebo maliny. Lesní i zahradní maliny, červené i žluté královny bobulí, krásně voní a jejich kyselosladká chuť je naprosto jedinečná. Skvělé jsou čerstvé, ale i po zamražení.

Přínos malin

Podle Národního zdravotnického informačního portálu obsahují maliny kromě vitamínu C a B také větší množství minerálů, například draslík, vápník nebo železo. Maliny jsou také známý antioxidant.

Maliny v kuchyni

Maliny jsou častým doplněním dezertů či dortů. Výborná je malinová panna cotta nebo kremrole s malinovým sněhem. Vynikající a osvěžující je malinová limonáda ze sirupu

Více

1 2

Další témata

Další recepty