Lesní ovoce, které dává chuť nápojům, zmrzlině nebo pudinku, to je malina
Návštěvníci lesa se často nechají zlákat a zpestří si túru trháním lesních plodů, jako jsou borůvky, ostružiny nebo maliny. Lesní i zahradní maliny, červené i žluté královny bobulí, krásně voní a jejich kyselosladká chuť je naprosto jedinečná. Skvělé jsou čerstvé, ale i po zamražení.
Přínos malin
Podle Národního zdravotnického informačního portálu obsahují maliny kromě vitamínu C a B také větší množství minerálů, například draslík, vápník nebo železo. Maliny jsou také známý antioxidant.
Maliny v kuchyni
Maliny jsou častým doplněním dezertů či dortů. Výborná je malinová panna cotta nebo kremrole s malinovým sněhem. Vynikající a osvěžující je malinová limonáda ze sirupu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Pumpkin spice latte: Podzimní kávový hit připravíte doma za pouhých 22 Kč, v kavárně za něj „vysolíte“ až 150 Kč
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť