Lesní ovoce, které dává chuť nápojům, zmrzlině nebo pudinku, to je malina
Návštěvníci lesa se často nechají zlákat a zpestří si túru trháním lesních plodů, jako jsou borůvky, ostružiny nebo maliny. Lesní i zahradní maliny, červené i žluté královny bobulí, krásně voní a jejich kyselosladká chuť je naprosto jedinečná. Skvělé jsou čerstvé, ale i po zamražení.
Přínos malin
Podle Národního zdravotnického informačního portálu obsahují maliny kromě vitamínu C a B také větší množství minerálů, například draslík, vápník nebo železo. Maliny jsou také známý antioxidant.
Maliny v kuchyni
Maliny jsou častým doplněním dezertů či dortů. Výborná je malinová panna cotta nebo kremrole s malinovým sněhem. Vynikající a osvěžující je malinová limonáda ze sirupu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak na velikonoční boží milosti, fánky či křehotinky: Díky máslu jsou křehké, díky rumu voňavé a lahodné
Soutěž MasterChef Česko 2022 před branami finále opustil Ondra. Rodina už mi chyběla, říká v našem rozhovoru