Lesní ovoce, které dává chuť nápojům, zmrzlině nebo pudinku, to je malina
Návštěvníci lesa se často nechají zlákat a zpestří si túru trháním lesních plodů, jako jsou borůvky, ostružiny nebo maliny. Lesní i zahradní maliny, červené i žluté královny bobulí, krásně voní a jejich kyselosladká chuť je naprosto jedinečná. Skvělé jsou čerstvé, ale i po zamražení.
Přínos malin
Podle Národního zdravotnického informačního portálu obsahují maliny kromě vitamínu C a B také větší množství minerálů, například draslík, vápník nebo železo. Maliny jsou také známý antioxidant.
Maliny v kuchyni
Maliny jsou častým doplněním dezertů či dortů. Výborná je malinová panna cotta nebo kremrole s malinovým sněhem. Vynikající a osvěžující je malinová limonáda ze sirupu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Proč nechat těsto kynout v lednici? Buchty i mazance budou mnohem lepší, když dodržíte tento postup
10 nejlepších kuchařek pro rok 2022: Bez těchto skvostů se v kuchyni neobejdete!