Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co všechno můžeme nakládat? Ukážeme spousty tipů a nápadů

Co všechno můžeme nakládat? Ukážeme spousty tipů a nápadů

Nakládání nám umožní uchovávat nebo také konzervovat oblíbené suroviny na delší dobu. Nakládá se do uzavřené láhve, kterou zalijeme nálevem a poté uchováváme v lednici. Nejčastěji se nakládá zelenina, ovoce, houby a maso. Nejčastěji se pro nakládání používá olej, ocet, sádlo nebo třeba líh. 

  1. Nakládání zeleniny: Naložit můžeme směs zeleniny podle chuti nebo samotnou zeleninu.
  2. Nakládání hub: V houbové sezóně můžete naložit houby do speciálního sladkokyselého nálevu a vychutnávat si tak oblíbenou pochoutku kdykoliv na ni dostanete chuť. 
  3. Nakládání ovoce: Můžete si naložit své oblíbené ovoce, např. višně do nálevu z alkoholu. 
  4. Nakládání masa: Pro získání intenzivnější chuti a jemnosti se maso nakládá do oleje se směsí koření nebo do předem připravené marinády. Takto naložené maso vydrží v lednici i několik dní. 

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty