Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Listopadové hřmění pšenici ve zlato mění aneb Připomeňme si kouzlo starých časů podle lidových pranostik
Svatá Hedvika pole zamyká a medu do řepy naleje aneb Pranostiky na říjen velí ke sklizni ovoce a zeleniny
6 foto Hodnocení 2× Červnové pranostiky: Medardova kápě, čtyřicet dní kape. Lidová moudrost oslovuje i nás
6 foto Hodnocení 1× Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
5 foto Hodnocení 2× Prosincové pranostiky: Co říká lidová moudrost na výhled počasí v dalším období
Září, na léto jde stáří nebo Teplé září, dobře se ovoci i vínu daří. Co předpovídá počasí podle pranostik našich předků?
Je-li v srpnu chladno, bývá ve sklepě hladno aneb Srpnové pranostiky našich předků předpovídaly, jaký bude podzim i zima
V červenci déšť a slunečná pohoda – hojná bude úroda. Staré pranostiky našich předků se těší oblibě dodnes
Na svatého Jana otevírá se létu brána. Přichází magická svatojánská noc, kdy hoří ohně a sbírají se „zázračné“ byliny
Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka