Čím potírat jidáše? Tradiční velikonoční pečivo se po upečení potírá rozpuštěným medem a má to své dobré důvody
Velikonoční baba aneb Slaná kynutá buchta: Je vláčná po másle, voní uzeným a doplňují ji klobásky a vařená vajíčka
Tereza z Peče celá země nabídla recept na beránka: Vyjde na 74 Kč a díky několika fintám jej bezchybně vyklopíte z formy
„O svatém Anselmě semeno do země“ aneb Co nám říkají pranostiky na duben? Naši předkové se jimi řídili
„Březen vlhký, rmutný – sedlák smutný“ či „O svatém Řehoři mrazy vše umoří“ aneb Lidové pranostiky na březen
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Prosincové pranostiky: „Lepší Vánoce třeskuté než tekuté,“ či „Prosinec, když je studený, bílý, ovoci a vínu se urodí.“
Listopadové hřmění pšenici ve zlato mění aneb Připomeňme si kouzlo starých časů podle lidových pranostik
Svatá Hedvika pole zamyká a medu do řepy naleje aneb Pranostiky na říjen velí ke sklizni ovoce a zeleniny
6 foto Hodnocení 2× Červnové pranostiky: Medardova kápě, čtyřicet dní kape. Lidová moudrost oslovuje i nás
6 foto Hodnocení 5× Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
5 foto Hodnocení 2× Prosincové pranostiky: Co říká lidová moudrost na výhled počasí v dalším období
Září, na léto jde stáří nebo Teplé září, dobře se ovoci i vínu daří. Co předpovídá počasí podle pranostik našich předků?
Je-li v srpnu chladno, bývá ve sklepě hladno aneb Srpnové pranostiky našich předků předpovídaly, jaký bude podzim i zima
V červenci déšť a slunečná pohoda – hojná bude úroda. Staré pranostiky našich předků se těší oblibě dodnes
Na svatého Jana otevírá se létu brána. Přichází magická svatojánská noc, kdy hoří ohně a sbírají se „zázračné“ byliny
11 foto MasterChef Česko 2022: Betty, Martin, Malika a další. Představujeme 16 finalistů kulinářské show
Vynikající měkké křížaly z jablek zvládnete i bez sušičky. Jde to i v obyčejné troubě, jen je třeba dodržovat správný postup
Pečená kuřecí stehna na kari s bramborem z jednoho pekáčku Recept ještě nebyl hodnocen 4,7 Tonely 120 min