Ptáčky z mletého masa
Pták - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k ptákům stěhovavým. Je velký asi jako kos. Křepelek je známo 5 druhů. Pro maso a hlavně pro zdravá vejce se v domácích podmínkách chovají křepelky japonské, které jsou známé v mnoha variantách.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně stavy koroptví se výrazně snížily, a to kvůli mechanizaci a chemizaci v zemědělství. Dospělá koroptev váží 350 - 450 g. V kuchyni se připravuje hlavně pečená na másle a slanině, s přidáním cibule a koření.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška testuje veganské restaurace v Praze. Tlačenka bez masa, nekachna i veganský koblížek stojí za ochutnání
Jídlo v české nemocnici může chutnat skvěle: Losos se zeleninou, penne s parmazánem nebo bufetová snídaně jsou v těchto špitálech běžné
Připravit skvělé domácí máslo je snadné: Vyzkoušeli jsme, zda vyjde levněji než to z obchodu i jaké má výhody