Snadný dezert, který milují všechny děti. Puding je výborný samotný i jako přísada
Pudink či puding je hmota, která má zcela specifickou, dalo by se říci gelovou, konzistenci. Jde o směs pudinkového prášku (tvořeného převážně škrobem), cukru a mléka, přičemž pudinkový prášek je velmi levný a z jednoho sáčku vytvoříte několik porcí dezertu.
Domácí pudink
Pokud se stane, že doma nemáte pudinkový prášek, neznamená to ještě, že si nemůžete dopřát dokonale hladký pudink. Domácí pudink lze vyrobit z pouhých čtyř surovin a budete překvapeni, jak dobrý je.
Pudink jako surovina
Pudink je součástí mnoha moučníků, například švestkového koláče far. Uplatnění najde také ve strouhaném koláči či jahodovém koláči se šlehačkou. Zapomenout nesmíme na vanilkový krém neboli šodó.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Zelňačka podle topmodelky Heidi Klum: Překvapí mletým masem, chilli omáčkou i konzervou rajčat, chuť je ovšem jedinečná