Sezónní ovoce chutná nejlépe čerstvé, ale můžete si ho dopřát i mimo sezónu
Sezónní ovoce je šťavnaté, krásně voní a dá se říct, že je to „vzácné zboží“. To proto, že dozrává jen poměrně malou část roku a mimo tuto krátkou sezónu je buď zcela nesehnatelné, nebo drahé. Dá se samozřejmě uchovat v mrazáku, kompotu či jinak, ale není tak výborné jako syrové.
Některé druhy sezónního ovoce
Mezi sezónní ovoce patří peckoviny třešně, višně, švestky, broskve nebo meruňky. Všechny tyto druhy se hodí do sladkých plněných knedlíků. K sezónnímu ovoci patří také lesní plody, tedy maliny, borůvky a ostružiny, z nichž je vynikající džem. Hrušky a hroznové víno sem můžeme zařadit také.
Jak uchovat sezónní ovoce
Nabízí se hned několik způsobů, především kompotování a zpracování na džem nebo na marmeládu. Skvělý nápad je sezónní ovoce zmrazit ve formě ovocné dřeně nebo připravit zimní variantu – pečený čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 7 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření
Aby měl beránek nejlepší formu. Podle čeho ji vybrat a kolik za ni zaplatíte?
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu