Tortilla je obyčejná moučná placka, která má všestranné využití
Tortilla je placka z pšeničné nebo kukuřičné mouky, ale může být i z cizrny. Asi jen málokdo by řekl, že se jedná o druh chleba. Tortilla se k nám dostala ze Španělska či Mexika, ale původně pochází z arabského světa. Dnes se dá pořídit jako polotovar, ale lze ji připravit i doma od základu.
Druhy tortilly
Tortilla existuje v mnoha verzích, které mají společný snad jen tvar – tenkou kulatou placku. Existuje tortilla celozrnná či tortilla z kukuřičné mouky. U nás se nejčastěji setkáte s tortillou pšeničnou, ale vychutnat si ji mohou i celiaci, a to v bezlepkové verzi.
Využití tortilly
Klasický pokrm je tortilla plněná masem a zeleninou. Můžete ji však i usmažit či použít jako základ pro slaný koláč – quiche. Zajímavá a netradiční je tortilla nasladko, třeba v podobě jablečných rolek.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Brokolicová polévka: 7 nejlepších receptů + rady, jak uvařit brokolici, aby nebyla jako bláto
Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?
Jídelní rozmary slavných: Herečka Alicia Vikanderová alias Lara Croft miluje chleba s máslem a ráda připravuje chilli con carne