Tortilla je obyčejná moučná placka, která má všestranné využití
Tortilla je placka z pšeničné nebo kukuřičné mouky, ale může být i z cizrny. Asi jen málokdo by řekl, že se jedná o druh chleba. Tortilla se k nám dostala ze Španělska či Mexika, ale původně pochází z arabského světa. Dnes se dá pořídit jako polotovar, ale lze ji připravit i doma od základu.
Druhy tortilly
Tortilla existuje v mnoha verzích, které mají společný snad jen tvar – tenkou kulatou placku. Existuje tortilla celozrnná či tortilla z kukuřičné mouky. U nás se nejčastěji setkáte s tortillou pšeničnou, ale vychutnat si ji mohou i celiaci, a to v bezlepkové verzi.
Využití tortilly
Klasický pokrm je tortilla plněná masem a zeleninou. Můžete ji však i usmažit či použít jako základ pro slaný koláč – quiche. Zajímavá a netradiční je tortilla nasladko, třeba v podobě jablečných rolek.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Vše, co jste chtěli vědět o čaji a báli se zeptat: Čím se liší zelený a černý a jak ho vlastně správně uvařit?
Francouzská „pizza“ se slaninou a cibulí: Alsaský slaný koláč tarte flambée si zamilujete!