Vajíčka: Nepostradatelná surovina, bohatá na kvalitní bílkoviny a živiny
Když se řekne slovo vajíčka, někteří z nás si jistě představí bohatou a chutnou snídani v podobě krásně jemných míchaných vajíček, nebo oblíbených sázených vajec, která se na vás na talíři přímo usmívají. Jestliže patříte mezi zastánce konzumace vajec ráno na snídani, děláte pro sebe to nejlepší. Vajíčka jsou totiž přímo nabitá živinami a kvalitními bílkoviny, které nastartují váš den. Ostatní si zase představí krásně nabarvená velikonoční vajíčka, která patří mezi symbol Velikonoc. Ani velikonoční mazanec nebo krásné dekorace se bez vajec neobejdou.
Nejoblíbenější recepty z vajíček
Konzumace syrových vajec se nedoporučuje, proto je potřeba vajíčka nejprve uvařit. Ukážeme vám osvědčený postup, jak správně uvařit vajíčka, aby šla po uvaření krásně oloupat. Z uvařených vajíček může připravit nejeden salát, který se hodí jako příloha k hlavnímu chodu nebo jen tak k odpolední svačince či snídani. Při přípravě různých moučníků, dezertů nebo dortů tvoří vajíčka většinou hlavní složku. Při správném vyšlehání celých vajec, nebo vaječných bílků na krásný sníh, bude výsledný dezert krásně nadýchaný.