Retro okénko: Malcao stávalo v šedesátých letech 10,60 Kčs. Doporučovalo se dětem i těžce pracujícím a často se jedlo jen lžičkou
Řezy Florida neboli Obližprst: Tři lahodné vrsty jsou vláčné a nadýchané, ukryté pod sněhovou čepičkou
Valašská kyselica podle Kuby z MasterChefa: Voní uzeným masem, špekem i kmínem. Přípravu zvládne i amatér
8 foto Hodnocení 3× Zelná náplň do valašských koláčů: Netradiční náplň v tradičním sladkém pečivu
Šéfkuchař prozrazuje recept na valašské kynuté borůvkové knedlíky: Výborné jsou s tvarohem i perníkem, říká
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Frgály z tortilly od Andrey z Pardubicka dobyly internet: Chutnají jako ty pravé, navíc je můžete mlsat i při dietě
6 foto Hodnocení 27× Jak se vaří valašská kyselica? Hutná tradiční polévka je skvělá s klobásou a zelím
Chlupaté koláčky – valašská specialita z brambor nahradí knedlíky. Výborné jsou s jednoduchou povidlovou omáčkou
Valašská lepiduša: Bramborová specialita s mákem a povidly potěší milovníky sladkého a vyjde na pár korun
Ježíškova krupička neboli šrotka: Vánoční valašská krupicová kaše se jedla s medem a milovali ji děti i dospělí
Valašský čaj zhřívanice se hodí nejen pro horaly: Kořeněný nápoj podle starého receptu voní hřebíčkem a zamiluje si ho každý
Staročeské placky podlesníky: Valašská specialita pečená na zelných listech je skromné jídlo, které zasytí celou rodinu
Pravá valašská kyselice: Polévka z brambor a zelí, která postaví na nohy i horala, se dá vylepšit klobáskou nebo houbami
21 foto Farmář Daniel Pech poradil, jak poznat kvalitní česnek. Sám ho na Vysočině pěstuje a prodává za 75 korun za kilo ve stánku u pole