Vlašské ořechy jsou zdravé a jsou výborné samotné, do salátů i do těsta
Vlašské ořechy obsahují ze 70 % tuk, a tak jsou významným energetickým zdrojem. Mají také antioxidační účinky, pomáhají našemu srdci a umí regulovat krevní tlak. Aby těch pozitiv nebylo málo, konzumace vlašských ořechů napomáhá růstu vlasů a nehtů, pozitivně ovlivňuje psychiku, a dokonce prý mají vliv i na potenci...
Práce s vlašskými ořechy
Aby vám tato cenná surovina dlouho vydržela, je nutné ji správně skladovat. Ořechy je možné vysušit se skořápkou, anebo uchovat pouze vyloupaná jádra. Nejlépe se rozlousknou tzv. papíráci, ale s návodem si poradíte i s tvrdou skořápkou.
Cukroví s vlašskými ořechy
Plněné ořechy jako ořechy vypadají a jejich těsto ořechy obsahuje v hojném množství. Dalším velmi oblíbeným druhem jsou vykrajované ořechové měsíčky. O něco složitější, ale vynikající jsou plněné ořechové trubičky.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Pěkně vykutálené oplatky Fidorky dřív stály kolem 2 Kčs. Pochutnáváme si na nich již sto let
Jak na smažený sýr, aby nevytekl? Chce to dvakrát obalit a nechat odpočinout!
Poslední rakouská císařovna Zita jedla račí ocásky s vinnou omáčkou, ale zřizovala jídelny pro chudé a sama zažila hlad