Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát

Vlašský salát je naprostá klasika všech lahůdkářských prodejen. Ale můžete si ho snadno připravit i doma. Jen je nutné vše jemně pokrájet nebo stačí i nastrouhat. Navíc je možné do salátu přidat třeba sterilizovaný hrášek nebo vařený celer či mrkev.

Hodnocení receptu je 4,0 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hana49

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 055 kJ /
730 kcal
Bílkoviny32,46 g
Tuky45,51 g
Vláknina12,25 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,00 g
Sacharidy43,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory (nejlépe typu A - salátové) uvaříme ve slupce nejlépe den předem, nebo je alespoň necháme dobře vychladnout. Krok 2: Brambory oloupeme a na hrubém struhadle je společně s cibulí nastrouháme. Šunkový salám velmi jemně pokrájíme na nudličky. Okurku rovněž nastrouháme a trochu šťávu vymačkáme, aby nám salát příliš nezřídl. Krok 3: Přidáme tatarku a vše smícháme dohromady.
Podáváme s pečivem.

TIP: Jak připravit domácí vlašský salát- rady a tipy

Zveřejněno 2. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlašský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlašský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Nevím,co je divného na bramborách ve vlašském salátu-jsou i v receptu ve "Zlaté úsporné kuchařce" od Anuše Kejřové,vydané r.1926.Bohužel mám jí v dost mizerném stavu-tak jsem jí už zdědila.

casino: Vlassky salat je puvodem z Italie :-O

Zobrazit starší odpověď

Richard C. Mikulic 22. 3. 2017 01:20
Ziadny pravy vlassky salat nema zemiaky. Tie sa tam zacali pridavat aby viac zarobilo. Mam 66 rokov, som kuchar a uz som pripravoval pravy vlassky salat!

Richard C. Mikulic:
Milý mladíku:-K
No, čertví kde se salát narodil, leč pojmeme-li Vlašský salát jako Insalata russa původem z Itálie, pak dle mnohých zdrojů nemáte až tak úplně pravdu, že ;-):-):-D

Jedličková 17. 7. 2015 16:40
Já mám tento recept od pána, který ho míchal ve výrobně ještě za komančů, měl by to být salát, jaký známe z mléčných jídelen našeho dětství.

Vlašský salát

1. Brambory 3500 g
2. Salám šunkový 2280 g
3. Okurky sterilizované 900 g
4. Hrášek sterilizovaný bez nálevu 200 g
5. Celer kořenový 320 g
6. Mrkev 480 g
7. Hořčice plnotučná 200 g
8. Pepř mletý 5 g
9. Ocet 150 g
10.Worcester 50 g
11. Majonéza 2000 g
12. Cukr krupice 100 g
13.Sůl 100 g

Jedličková: Máte odemne palec nahoru, konečně dobrej komoušskej vlašáček, ještě rohlík a jsem v nebi.👍😀

Karel Jež 19. 4. 2014 23:21
NJN, jenže ty brambory tam dali komanči až po znárodnění. Do té doby ,než to začal dělat PRAMEN, tak byl vlašák bez brambor.

Ja teda nechci nikomu kazit ten jeho zarucene nejlepsi vlassky salat,ale pokud si dobre prectu receptury,podle kterych se odjakziva delal v nasich interhotelech vlasak,tak tam patri jak brambory,tak i mrkev,hrasek a celer,dale sunka, cibule,horcice,majoneza,okurky i s trochou nalevu,sul a pepr....salat do ktereho brambory nejdou,je pochoutkovy...tam prijde jen ta sunka,hrasek,cibule,okurky,majoneza,sul a pepr.;-)

Při vší úctě ke kuchařinkám a k některým debatujícím zde: v dnešním kupovaném vlašáku a ve vlašácích prezentovaných na netu (kdekoliv, tedy i na nejúznavanějším googelu)se opravdu nenachazí onen pravý poctivý vlašský salát, jaký si mnozí z nás pamatujeme. Raději nechci ani pomyslet, co je v tom kupovaném a na netu najdeme jen to, co tam vložili ti, kteří jen velmi těžko mají přístup k original české receptuře. Takže..., každý nechť si jí co mu chutná a veškeré pře jsou dle mého zbytečné;-)

V kupovaném vlašáku brambory jsou, kdybych hodělala doma,asi bych je nedávala;-)Ale bodík je zasloužený:yes:

brambory jsou i v kupovaném vlašském salátu

Merylas: já taky..hledala jsem na Google...všude brambory;-):-)

Podívala jsem se do Receptur studených pokrmů, je tam asi 6 různých vlašských salátů a ve všech jsou brambory.

Peter::-O:-O:-O nerozumím řeči tvého kmene:-O:-O
http://www.lenka-m.wz.cz/Salaty/Salaty.html#Vlasak
http://www.lidovky.cz/bramborovy-sevcovsky-a-vlass...
http://recepty.vareni.cz/domaci-vlassky-salat/
ale tomuto rozumím dobře..tady a ve všech ostatních receptech, co jsem našla, brambory jsou

rebeka: Dovolim si suhlast. o vsakuneptriabambory, do ramoroho ano. chba ta hrasok mrva.

hlavně do něho ještě patří hrášek a kousky mrkve.

Jenda: dovolím si nesouhlasit...právě že do vlašáku brambory patří

Tématické fráze:
vlasky salat, vlazsky salat, vlašský salát bez brambor, výroba vlašského salátů, vlasky salat recept, parisky salat, vlazsky salat recept, vlasskysalat, recepty-vlašský salát, recept na vlašký salát, domaci vlasky salat, vyroba vlašaku, pravý domácí vlašák, vlasak salat, vlašský salát-recept, paříský salát recept, vlassky slat, pravý vlašák, recept vlazsky salat, jak se vyrábí pravý pařížský salát

Suroviny:
brambory, okurky sterilované, cibule, salám šunkový, tatarská omáčka

Přidat fotografie receptu