Vlašské ořechy jsou zdravé a jsou výborné samotné, do salátů i do těsta
Vlašské ořechy obsahují ze 70 % tuk, a tak jsou významným energetickým zdrojem. Mají také antioxidační účinky, pomáhají našemu srdci a umí regulovat krevní tlak. Aby těch pozitiv nebylo málo, konzumace vlašských ořechů napomáhá růstu vlasů a nehtů, pozitivně ovlivňuje psychiku, a dokonce prý mají vliv i na potenci...
Práce s vlašskými ořechy
Aby vám tato cenná surovina dlouho vydržela, je nutné ji správně skladovat. Ořechy je možné vysušit se skořápkou, anebo uchovat pouze vyloupaná jádra. Nejlépe se rozlousknou tzv. papíráci, ale s návodem si poradíte i s tvrdou skořápkou.
Cukroví s vlašskými ořechy
Plněné ořechy jako ořechy vypadají a jejich těsto ořechy obsahuje v hojném množství. Dalším velmi oblíbeným druhem jsou vykrajované ořechové měsíčky. O něco složitější, ale vynikající jsou plněné ořechové trubičky.
Den ořechů
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Pravidla solení podle nejlepších šéfkuchařů: Kdy přidat sůl k luštěninám, kdy na játra a co se zeleninou
Zdravá kombucha, Matcha, černá rýže: 9 exotických superpotravin, které seženete i v českých obchodech
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?