Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zákusek - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta, plněný žloutkovým nebo pudinkovým krémem, ochucený rumem, navrchu politý cukrovou polevou. Již mnoho let je velmi oblíbený, dá se o něm říci, že je to nebe v puse.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Štramberské uši

Štramberské uši jsou cukrářským výrobkem z perníkového těsta, stočeného do tvaru kornoutu. Tradičně se pečou v moravském Štramberku a okolí již od 13. století na počest vyhnání Tatarů, kteří toto město obléhali. Pečou se z mouky, medu a koření, které jim dodává nezaměnitelnou chuť a vůni. Od roku 2007 se od EU dočkaly jako první potravinářský výrobek ochrany zeměpisného označení.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Kremrole

Kremrole jsou křupavé trubičky z listového těsta. Po upečení a vychlazení se plní nadýchanou náplní z bílků a cukru, ušlehaných v páře. Plnit se mohou i šlehačkou. Tyto zákusky jsou ozdobou každé oslavy, nebo vítaným dárkem pro toho, kdo má rád sladké.

1 2

Další témata

Další recepty