Zmrzlina je ideálním sladkým a osvěžujícím dezertem do teplého letního počasí
Zmrzlina je obzvlášť oblíbená během letních měsíců, kdy slouží jako vynikající způsob, jak se ochladit a osvěžit. Mnoho lidí si zmrzlinu užívá na poutích, ve venkovních kavárnách nebo prostě doma na terase. Jste tým kopečková, nebo točená zmrzlina?
Nejoblíbenější druhy zmrzliny
Co se týče zmrzliny, každý má svou oblíbenou, kterou si dává vždycky.
-
Vanilková a čokoládová zmrzlina: Klasické zmrzliny s příchutí vanilky a čokolády jsou oblíbené samy o sobě nebo jako doplněk k dezertům.
-
Ovocná zmrzlina: Vyráběná z čerstvého ovoce, často obsahuje kousky ovoce pro texturu a chutě. Oblíbená je jahodová, citronová či borůvková.
-
Oříšková zmrzlina: Vyráběna s přídavkem různých druhů oříšků, jako jsou lískové oříšky, mandle nebo vlašské ořechy.
-
Zmrzlina podle sladkostí: Oblíbená je zmrzlina s příchutí oblíbených sladkostí, jako jsou například Snickers, Kinder, Kitkat či Oreo sušenky.
-
Ostatní: Mezi další oblíbené zmrzliny patří třeba jogurtová, kávová, mátová či zmrzlina s vaječným likérem nebo se slaným karamelem.
Sorbet vs. smetanová zmrzlina
Rozdílem ve zmrzlinách nejsou jenom příchutě, ale také to, z jakých surovin je vyroben jejich základ. Většina zmrzlin je totiž vyrobeno z mléka nebo smetany, ale můžete si vychutnat také čistě ovocné zmrzliny, které se nazývají sorbet. V každém případě si ji v obou variantách můžete snadno vyrobit i doma. Stačí vám oblíbené suroviny, mixér a mrazák.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?