Rychlá večeře: Báječná jatýrka na slanině nádherně voní díky spojení cibule, slaniny a tymiánu, hravě je zvládne i začátečník
Koprová omáčka: Aby klasika české kuchyně byla krásně hladká a jemná, je třeba dodržovat postup a znát pár vychytávek
7 foto Hodnocení 1× Desatero rad na téma masopust: Je svátkem veselí, tance, masek a dobrého jídla
Novoroční zvyky a pověry: Čočka zajistí peníze, vepřový ovar a uzené přinesou štěstí, s rybami vám ale zase uplave
6 foto Hodnocení 4× Dožínky jsou svátky sklizně. Co dalšího o nich víte? Ověřte si znalosti v kvízu
Hodnocení 107× APRÍL! Máme v rukávu pár triků, jak někoho nachytat. Na závěr přinášíme vtipný kvíz
Svatý neboli Pašijový týden začíná. Jak se říká jednotlivým dnům a jaké se s nimi pojí zvyky a tradice?
Hodnocení 10× Jak na to, aby barborky vykvetly? Oblíbenou vánoční dekoraci musíme připravit včas
Hodnocení 30× Na Bílou sobotu pečeme mazance, beránky a velikonoční hlavičku. Křesťané světí oheň a očekávají vzkříšení Ježíše
Hodnocení 12× Na Velký pátek naši předci podléhali mnoha pověrám a obyčejům. Dodržovali přísný půst
Hodnocení 7× Na Zelený čtvrtek si určitě uvaříme něco zeleného. Využijeme zeleninu nebo čerstvé bylinky
Hodnocení 83× Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Hodnocení 10× Páté postní neděli se říkalo Smrtná. Po vyfukování vajíček můžete vaječný obsah lahodně zužitkovat
Hodnocení 16× Základní symboly Velikonoc v kuchyni: Pečeme zajíčky, beránky, kuřátka a zdobíme kraslice
Pečená plněná dýně hokkaido: Masová náplň se pomalu dusí pod dýňovou pokličkou a se sýrem chutná fantasticky
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika