Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znáte někoho, kdo nemá rád arašídové máslo? Někdo ho miluje tak, že si dopřává jemnou i křupavou variantu, případně arašídové máslo spotřebovává na kila. Pokud k těmto lidem patříte, zkuste si ořechové máslo vyrobit doma.

K přípravě arašídového (nebo kteréhokoli ořechového) másla jsou potřeba pouze ořechy a výkonný mixér. Pokud nemáte jiné ořechy než solené, nevadí, máslo bude o to lepší. Použité množství ořechů je na vás.

Jak vyrobit arašídové máslo

Hotové je za pár minut, což je jeho veliká výhoda.

  1. Do mixéru nasypeme pražené arašídy a mixujeme.
  2. Mixování je potřeba několikrát přerušit a odstranit kousky z nožů.
  3. Hotovo je ve chvíli, kdy má hmota konzistenci, kterou požadujeme. Zcela hladké máslo je hotové asi za 10 minut, křupavější verze trvá kratší dobu.

Vaše snídaně získají díky arašídovému máslu jiný rozměr.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky