20 báječných receptů z listového těsta: Je jich tolik, že je ani nelze vyjmenovat
Listové těsto je tak univerzální, že z něj můžeme připravit nejen slané pečivo a originální chuťovky, ale i sladké moučníky a zákusky. Pro svou neutrální chuť se používá i k zabalení masa nebo ovoce před pečením v troubě.
Listové těsto má každá správná hospodyňka uložené v mrazáku, aby měla po ruce něco, z čeho rychle připraví dobré a jednoduché pohoštění. Některé z nich nedají dopustit na domácí listové těsto, ale to mražené je levné a bez práce, proto mu většina lidí dává přednost. Pro svou univerzálnost a variabilitu je jedním z nejoblíbenějších těst pro přípravu chuťovek na Silvestra i po celý rok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Růžičky z listového těsta
- Tyčinky z listového těsta
- Košíčky z listového těsta na slano
- Paštičky z listového těsta
- Mini záviny z listového těsta
- Šátečky z listového těsta
- Listové těsto plněné žampiony
- Slaný koláč z listového těsta se sýrem
- Kapsičky z listového těsta
- Šneky z listového těsta
- Surimi v lístkovém těstě
- Párkový špíz s listovým těstem
- Šunka v listovém těstě
- Houbovo-cibulové lodičky z listového těsta
- Rychlá domácí pizza na listovém těstě
- Párky v listovém těstě jako jednohubky
- Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
- Plněné bulky z listového těsta
- Koláčky z listového těsta
- Kroucené listové preclíky
1/20
1/20
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Udělat domácí listové těsto a upéct z něj něco dobrého s námi jistě zvládnete
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře