Bažant: Poradíme, jak jeho maso zpracovat a na co si dát pozor
Bažant je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckých zábavách. Pokud se vám poštěstí a tuto pernatou zvěř vyhrajete, rozhodně ji zpracujte. Aby se z bažanta povedl vykouzlit chutný oběd, pročtěte si následující článek.
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak chutná bažant? Bažantí maso, zvláště z mladých kusů, je jemné a šťavnaté. Bažantí prsa mají chuť s tóny vlašských ořechů. Pro nízký obsah tuku ho řadíme mezi masa dietní, stejně jako ostatní druhy zvěřiny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zpracovat bažanta
V několika následujících bodech poradíme, jak zpracovat bažanta a čeho se vyvarovat.
- V první řadě je potřeba ho zbavit peří. Může se oškubat nasucho, ale lepší je ho spařit a až potom oškubat. Druhou možností je stáhnout ho z kůže i s peřím.
- Bažanta vykucháme.
- Bažantí prsa jsou společně se stehny nejchutnějšími částmi bažanta. Připravují se nejčastěji dušená nebo pečená.
- Bažantí maso má tendenci k vysoušení, proto je vhodné ho buď prošpikovat nebo před samotnou přípravou obalit ve slanině. Celkově vyžaduje krátkou tepelnou úpravu.
- Jaké koření použijeme na bažanta? Ideálně bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř a tymián.
- Z bažanta je také výborná polévka.
Věřím, že teď už si s bažantem poradíte a budete vědět jak s touto zvěřinou pracovat.
Komentáře (2)