Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brownies jsou čokoládový moučník, který má velmi výraznou chuť a hustou konzistenci. Bývá tenký, hutný a vlhký, skoro jako kdybyste kousali do mírně rozpuštěné čokolády. Milovníci čokolády na něj nedají dopustit, a tak jistě ocení i tento extra rychlý způsob přípravy.

Čokoládové dezerty jsou chuťově výrazné a velmi sladké, takže se příliš nehodí v letním období, kdy toužíme spíše po osvěžení. Zato ale přijdou k chuti kdykoli jindy. Brownies jsou vynikající teplé i studené, posypané ořechy či lyofilizovaným ovocem.

Jak na brownies z pánve

Kromě potřebných surovin na brownies budete potřebovat také kvalitní pánev.

  1. Na pánvi nechte rozpustit máslo a třtinový cukr.
  2. Přidejte na kousky rozlámanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Následně přidejte holandské kakao a i to pečlivě vmíchejte do směsi.
  4. Pánev sundejte a do směsi přidejte dvě vejce a prosejte hladkou mouku.
  5. Pánev vraťte na plotnu a směs povařte.
  6. Poté směs přemístěte do zapékací misky nebo jiné vhodné nádoby a nechte alespoň půl hodiny vychladit.
  7. Posledním krokem je zdobení dle vlastní chuti, např. arašídy, kakaem či ovocem.

Pozor, všechny typy brownies jsou silně návykové.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky