Časté chyby při přípravě hamburgerů: Záleží nejen na kvalitních surovinách, ale i na správném pečení
Hamburger je plátek mletého hovězího masa, vložený mezi dvě půlky speciální housky potřené kečupem. Maso je prokládané salátem, zeleninou, sýrem, slaninou a cibulí, k tomu ještě pokapané majonézou. Podle dostupnosti surovin existuje mnoho variant hamburgerů.
Hamburger pochází z USA, ale jeho objev si nárokuje více zemí. Faktem je, že hamburger si získal světovou oblibu jako pokrm rychlého občerstvení a v mnoha podobách se připravuje nejen na zahradě u grilu, ale i ve stáncích a luxusních restauracích.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby při přípravě hamburgerů
- Při výběru masa preferujeme kvalitní hovězí, které si necháme umlít, nebo si ho umeleme sami. Mleté maso z obchodu se na hamburger nehodí a výsledkem může být tuhý plátek s jalovou chutí.
- Mleté maso nikdy nesolíme ani nepepříme. Solíme až hotové hamburgery. Nepoužívejte výrazné koření, strouhanku, mouku, mléko nebo vejce - podařilo by se vám vyrobit karbanátek, který má do hamburgeru daleko.
- Maso vkládáme na rozpálený gril a zbytečně ho neotáčíme, aby se nepřichytilo. Opékáme do té doby, dokud není plátek červený a uvnitř růžový - medium. Po odstavení z ohně musí maso pár minut odpočívat, aby se zatáhlo a nevytekla zbytečně šťáva.
- Hamburgerové bulky nejsou české housky, proto je musíme koupit nebo upéct. Housky rozhodně nepoužívejte, jsou tuhé a nemají tu správnou chuť ani konzistenci.
- Pokud se rozhodnete připravit falešný hamburger i z jiných surovin, není to na závadu, určitě bude všem chutnat. Někdo totiž nejí maso, jiný zase zeleninu nebo cibuli. Vyzkoušejte různé varianty - byli bychom rádi za vaše názory.
Pokud jste na hamburger dostali chuť, chcete si ho připravit a nevíte, jak na to, podívejte se na naše recepty. Zde se dozvíte vše, co potřebujete o hamburgerech vědět.
Ani upéct housky, bulky, není příliš složité. Věříme, že vám pomůže následující video-recept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem
Jak připravit nejlepší domácí hamburgery - oblíbené jídlo grilovací sezony. Poradíme s jejich náplní i skládáním
Komentáře