Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek patří mezi klasické české pokrmy a měla by ho zvládnout každá hospodyňka. Svůj název získal tento řízek především proto, že se do něj přidává sýr eidam nebo gouda, které pochází z Holandska.

Holandský řízek připravujeme z mletého vepřového masa, ochuceného kořením, a do směsi přidáváme nastrouhaný sýr. Tento řízek obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme dozlatova. Jaké chyby nejčastěji děláme?

Časté chyby při přípravě holandských řízků

Přestože je holandský řízek na přípravu velmi jednoduchý, můžeme se dopouštět chyb, díky kterým výsledný pokrm není to, co bychom si představovali.

  1. Smažení holandských řízků: Vždy bychom měli řízek vkládat do řádně rozpáleného oleje. Důležitá je také dostatečně vysoká vrstva oleje, aby byly řízky téměř ponořené.
  2. Řízky jsou vysušené: Měli bychom vždy volit správný druh masa, na holandské se nejvíce hodí tučnější vepřové maso, nemusíme se bát sáhnout také po bůčku, díky kterému budou řízky šťavnaté.
  3. Řízky se špatně tvarují: Připravenou smíchanou masovou směs uložíme vychladit na 1 hodinu do lednice. Díky vychlazení se budou jednoduše tvarovat a budou všechny stejně velké.
Pojďte si připravit k obědu tyto fantastické holandské řízky, které připravíte s pomocí videoreceptu. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář