3 časté chyby při přípravě jíšky: Poradíme, jak jim jednoduše předejít
Jíška je jednou z možností zahušťování pokrmů. Obsahuje pouze dvě ingredience: mouku a tuk. Škrob z mouky pokrm zahustí, zatímco tuk je nositelem chuti. I proto tuk vybírejte podle typu připravovaného pokrmu.
Příprava jíšky je snadná, ale vyžaduje trpělivost. Připravuje se totiž za stálého míchání na mírném plamenu. Jíšku lze připravit nejen z hladké pšeničné mouky, ale také z její bezlepkové varianty. Připravit ji tedy mohou i lidé na bezlepkové dietě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě jíšky
Vyvarujte se následujících chyb a už nebudete mít jediný důvod ke strachu z přípravy jíšky:
- Chybný poměr mouky a tuku: Poměr těchto ingrediencí je vždy 1:1, tedy kolik mouky, tolik tuku.
- Připálení: Jíšku je potřeba neustále míchat, abyste předešli jejímu připálení. V opačném případě ji už není jak zachránit a musíte začít s její přípravou znovu.
- Barva jíšky: Jíšku lze připravit světlou i tmavou, ale pozor - čím tmavší je barva jíšky, tím menší má schopnost zahuštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomeňte, že do horké jíšky je nutno přilévat studenou či vlažnou tekutinu a naopak, studená jíška patří do tekutiny horké (vývar, voda, omáčka). Připravte si s námi třeba vepřové kostky v omáčce zahuštěné domácí jíškou podle videoreceptu níže:
Komentáře