Časté chyby při přípravě kuřecího masa: Upřednostněte šťavnatost před vysušením
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní, protože ho lze připravit na minutku, a tak po něm často sáhneme v případě, že nemáme času nazbyt. Je však důležité vyvarovat se nejčastějších chyb spojených s jeho přípravou.
Kuřecí platí za nejpoužívanější maso v našich kuchyních. Díky jemné struktuře i chuti ho berou na milost i ti nejmenší, pro minimum tuku ho mají rádi také sportovci a lidé s dietním omezením. Je však potřeba dbát na jeho správnou přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
11 častých chyb při přípravě kuřecího masa
Předejděte následujícím chybám, abyste si mohli pochutnávat na měkkém a šťavnatém masu. Díky našim tipům budete vědět, na co si dát pozor:
- Dbejte na čerstvost a kvalitu kuřecího masa. Máte-li možnost koupit maso od chovatele či řezníka, upřednostněte ho před nákupem ze supermarketu.
- Kuřecí maso neomývejte pod tekoucí vodou, zbytečně tak hrozí kontaminace celé kuchyně a za následné zdravotní potíže to opravdu nestojí.
- Tepelně neupravujte maso právě vytažené z lednice. Nejprve nechte maso zteplat, aby neutrpělo teplotním šokem a neztratilo tak na kvalitě i chuti.
- Jestliže je maso potřeba rozmrazit, je nezbytné postupovat správně a nechat maso pozvolna rozmrznout.
- Ke správné přípravě kuřecího masa vám pomůžou kvalitní a ostré nože, protože s tupými noži si přivodíte nepěkné zranění častěji, než s noži ostrými.
- Maso krájejte přes vlákna, aby se vám hotové lépe krájelo i konzumovalo.
- Nemarinujete kuřecí maso? Pak se můžete potýkat s jeho mdlou a nevýraznou chutí. Marináda ochutí kuřecí maso stejnoměrně - bude o poznání chutnější.
- U kořenění kuřecího masa vsaďte na pravidlo méně je více. Stačí jednoduchá kombinace několika druhů koření a bylinek, abyste nepřebili jeho chuť.
- Vysušení předejdete smažením na středním plamenu. Na prudkém ohni by se maso zbytečně vysušilo na povrchu, zatímco uvnitř by bylo stále syrové.
- Do masa během tepelné úpravy nikdy nepíchejte - k obracení použijte kleště. Maso by tak ztratilo svou šťávu a bylo by nedobře suché.
- Stejně tak maso neporcujte ihned po upečení či usmažení - nechte ho několik minut odpočinout a až poté krájejte. Jedině tak z něj nevyteče lahodná šťáva.
Kuřecí maso využijete při přípravě obědů i svačin. Připravte si s námi lahodná kuřecí prsa s omáčkou ze smetany, worcesteru a hořčice. Videorecept vám názorně ukáže, jak na to. Výbornou přílohou budou hranolky nebo pečené brambory. Vyzkoušíte?
Komentáře