Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě langošů: Stačí dodržet jednoduchá pravidla při zadělávání a smažení těsta
Zdroj: Toprecepty

Langoše jsou původem maďarské placky z kynutého těsta, smažené na pánvi. Podávají se ve stáncích s rychlým občerstvením, ale můžeme si je připravit i doma. Víte, jaké chyby se dají při jejich přípravě udělat?

Nadýchané smažené placky potřené kečupem, česnekem a posypané sýrem - kdo by je neznal? Ačkoliv je jejich příprava jednoduchá, mohou se nezkušení kuchaři setkat s problémy, kterým se ale snadno mohou vyhnout.

Chyby při přípravě langošů

Musíme počítat s tím, že kynuté těsto potřebuje čas - ale existují i jiné varianty langošů langošů (bramborové, tvarohové, s jogurtem), které jsou neméně chutné.

  • Pokud přidáme do kynutého těsta příliš droždí, budou placky tvrdé. Doporučuje se 30 g droždí na 1 kg mouky.
  • Těsto na langoše necháme dobře vykynout - musí zvětšit svůj objem 1,5x až 2x. Dobu kynutí nesmíme uspěchat, jinak budou placky nízké a tuhé.
  • Placky tvarujeme na olejem potřeném stole, popřípadě si olejem natřeme ruce. Pokud použijeme na podsypání mouku, ta se bude při smažení připalovat.
  • Placky tvarujeme tak, aby střed zůstal tenčí a okraje vyšší. Po vytvarování placky necháme ještě asi 30 minut odpočívat, jinak budou nízké.
  • Langoše smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, aby se dobře nafoukly - a pokud nechceme nadýchané placky, propíchneme je vidličkou.
  • Placky po osmažení vysušíme papírovou utěrkou a tím odsajeme přebytečný tuk.
Podívejte se, jak se langoše připravují a nechte se inspirovat:

 

Komentáře

Další tipy a triky