Chyby při přípravě tortill: Zapomeňte na dlouhé hnětení těsta i na pomalé opékání
Domácí příprava těchto placek vás vyjde o mnoho levněji oproti jejich nákupu a výsledkem budou tortilly ze základních surovin. Vyhněte se chybám při jejich přípravě a vychutnávejte si vláčné placky i další dny.
Tortilly našly své místo v kuchyních mnohých z nás. Jejich využití je rychlé a efektivní. Poslouží jako svačina i oběd, stačí jen uzpůsobit jejich náplň. Tyto placky jsou lehce dostupné v každém obchodním řetězci. Zkusili jste si ale připravit tortilly domácí?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě tortill
Prozradíme vám 3 zásadní chyby, které vás snadno připraví o kýžený výsledek, proto se jim raději vyhněte.
- Tuk je opravdu nedílnou součástí připravovaného těsta. Nevyhýbejte se mu, ani jeho množství nesnižujte, pokud toužíte po vláčných plackách.
- Těsto zbytečně moc nezpracovávejte, jinak budou tortilly příliš hutné a nepoddajné. Stačí těsto promíchat tak, aby se použité ingredience spojily a v těstě nebylo žádné suché místo.
- Žádné pozvolné opékání. Tortillové placky opékejte zprudka a nejlépe nasucho. Samotné opékání je opravdu otázkou mžiku, je proto potřeba u pánve stát a po celou dobu placku hlídat.
Tak co myslíte, pustíte se do přípravy domácích tortill? A jakou náplň v těchto plackách máte nejraději? Dejte nám vědět do komentářů a zkuste třeba domácí tortilly plněné kuřecím masem podle videoreceptu níže:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Placky se pečou a upravují na mnoho způsobů. Některé jsou velmi jednoduché, ale k chuti přijdou vždy
Vyzkoušeli jsme extra snadné tortilly podle šéfkuchaře Gordona Ramseye: 8 skvělých placek máte na stole do půl hodinky
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Komentáře