Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa je v období podzimu a zimy královnou zeleniny. Je oblíbená pro svou typickou zemitou chuť a množství vitamínů, které obsahuje. Nejčastěji ji známe ze slaných receptů, ale velmi lahodná je také při použití ve sladkých moučnících.

Výborná je červená řepa s jablkem, medem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo kvalitní čokoládou. Recepty z červené řepy se připravují nastrouháním červené řepy zasyrova, do některých receptů je však vhodnější červenou řepu předvařit. 

Palačinky z červené řepy

Kdo by nemiloval palačinky, toto jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které zbožňují hlavně děti. Díky červené řepě si je můžete připravit ve zdravější variantě a navíc malé strávníky zaujmou svou krásně růžovou barvou. Vyzkoušet můžete i řepové sušenky, které jsou krásně vláčné a zajímavé i na pohled.

Muffiny

Muffiny jsou hitem internetu. Malé, sladké dortíky jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu a také pro svou velikost, která je tak akorát do ruky. Díky tomu muffiny patří mezi vyhledávané svačinky do školy nebo do práce. Vejdou se skvěle do svačinového boxíku a zaženou menší hlad.

Neodolatelná kombinace řepy a čokolády

Patříte-li mezi zkušenější pekaře, jistě nepohrdnete recepty i na složitější moučníky či dorty připravené z červené řepy. Ve spojení s kvalitní tmavou čokoládou je řepa velmi chutná. Například brownies, které patří mezi moderní moučníky můžete díky řepě připravit i ve veganské variantě. Červená řepa moučníku dodá vláčnost i zdravotní benefity.

Vláčnost červené řepy v dezertech vyzkoušejte například při pečení čokoládového dortu. Jak postupovat, to vám poradíme v našem videoreceptu, který vám vše ukáže krok za krokem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky