Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli papričky nejsou na pěstování náročné, většinou se urodí i úplným začátečníkům. Použít je pak můžeme v pálivých pokrmech, dají se i zakonzervovat. A někoho možná překvapí jejich příznivé zdravotní účinky.

Významnou látkou se zdravotními benefity v chilli je kapsaicin, který podporuje metabolismus, rozšiřuje cévy a chrání je před nebezpečným zužováním, také pomáhá při artritidě a revmatismu, regulovat cholesterol a hladinu cukru v krvi. Vyhýbat by se chilli měli lidé trpící vředovými chorobami zažívacího traktu nebo s citlivým žaludkem.

Chilli papričky v kuchyni

Při zpracování chilli papriček použijeme jednorázové rukavice a obzvlášť pozorní musíme být, abychom se nedotkli sliznic a očí.

Názorný videorecept vás provede přípravou sweet chilli omáčkou krok za krokem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář