Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Zdroj: Toprecepty

Čerstvý chřest na másle patří k lahůdkovým jarním receptům pro opravdové labužníky. Jednoduché spojení chuti chřestu a másla je dokonalé. Můžete si tuto pochoutku vyzkoušet s námi.

Podle většiny receptů se připravuje chřest na másle tak, že uvařený chřest pokapeme máslem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo opraženou strouhankou, polijeme holandskou omáčkou apod. a ochutíme pepřem. Je to jednoduché a rychlé jídlo pro všechny milovníky chřestu. Jenže pravý labužník připravuje svůj chřest na másle poněkud jinak. Nevaří jej, aby nevylouhoval chuť do vody, ale připravuje pokrm na pánvi. Zkuste to s námi.

Jak uvařit chřest na másle

Potřebujeme svazek očištěného chřestu, 2 stroužky česneku, máslo, sůl a pepř, případně trochu citronové šťávy.

  • Na pánvi rozpustíme asi 2 lžíce másla. Vhodíme podélně rozpůlené stroužky česneku.
  • Když máslo zpění, přidáme opláchnutý chřest. Zmírníme teplotu na minimum, podlijeme 2 lžícemi vody a pánev zakryjeme poklicí.
  • Pomalu vaříme, dokud chřest nezměkne (lehce do něj jde vpíchnout vidlička). Občas promícháme, aby změkl rovnoměrně. Vroucí vodu můžeme během vaření přidat, aby se máslo nepřepálilo.
  • Nakonec osolíme, opepříme a můžeme zakápnout citronem.
  • Z másla vznikla jemná a velmi voňavá emulze - omáčka, kterou chřest na talíři pokapeme.

Naše video vás krok za krokem provede přípravou Holandské omáčky.

 

 

 

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli