Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při přípravě buchtiček se šodó: Pozor na připálený krém i velikost buchtiček
Zdroj: Toprecepty

Buchtičky se šodó, známé i jako buchtičky s krémem, jsou oblíbeným sladkým pokrmem, který jsme si v dětství s radostí dopřávali od svých babiček i maminek. Příprava se může obejít bez zbytečných chyb. Jak na to?

Maličké buchtičky bez náplně, zato zalité lahodným pudinkovým krémem a vonící po vanilce, tak ty milujeme snad všichni. Stačí se vyvarovat častým chybám a jejich přípravu vám už žádný nezdar nepřekazí. Poradíme vám, na jaké chyby dát pozor.

Chyby při přípravě buchtiček s krémem

Pravé buchtičky se šodó se u nás neuchytily, zato zdomácněly ty s krémem. Šodó je totiž horká pěna připravovaná z vajec a vína. Pak by si děti ale nemohly pochutnat.

  1. Na buchtičky je potřeba zadělat kynuté těsto, jehož přípravu může provázet mnoho chyb. Připravujte ho z ingrediencí, které mají pokojovou teplotu, aby nakynulo tak, jak správně má a dopřejte mu ke kynutí dostatek času.
  2. Nechcete, aby každá buchtička byla jinak velká? Sáhněte po kuchyňské váze, která za vás tento problém vyřeší. Jednoduše odvažte každý kousek těsta zvlášť.
  3. Nejdou vám buchtičky od sebe oddělit? Jednotlivé kousky během vkládání do vymazaného pekáče pomažte olejem či rozpuštěným máslem. Zajeďte mašlovačkou i mezi jednotlivé kousky - po upečení půjdou krásně odloupnout.
  4. U přípravy krému je důležité míchání. Díky tomu předejdete nechtěnému připálení mléka.
  5. Pokud připravujete krém bez pudinkového prášku, dbejte na správné vyšlehání pěny ze žloutků a cukru.
  6. Pudinkový krém je během přípravy nutné neustále míchat, abyste nebyli z výsledku plného hrudek zklamaní. To samé však platí i o jeho připálení.
  7. Ať už připravujete krém jakýmkoliv postupem, míchejte ho až do jeho zhoustnutí.
Nenapodobitelně dokonalé chutě krému docílíte použitím semínek a dužiny z pravého vanilkového lusku, který povýší tuto pochoutku o několik stupňů výš. Připravte si dukátové buchtičky s vanilkovým krémem podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky