Chyby při přípravě buchtiček se šodó: Pozor na připálený krém i velikost buchtiček
Buchtičky se šodó, známé i jako buchtičky s krémem, jsou oblíbeným sladkým pokrmem, který jsme si v dětství s radostí dopřávali od svých babiček i maminek. Příprava se může obejít bez zbytečných chyb. Jak na to?
Maličké buchtičky bez náplně, zato zalité lahodným pudinkovým krémem a vonící po vanilce, tak ty milujeme snad všichni. Stačí se vyvarovat častým chybám a jejich přípravu vám už žádný nezdar nepřekazí. Poradíme vám, na jaké chyby dát pozor.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě buchtiček s krémem
Pravé buchtičky se šodó se u nás neuchytily, zato zdomácněly ty s krémem. Šodó je totiž horká pěna připravovaná z vajec a vína. Pak by si děti ale nemohly pochutnat.
- Na buchtičky je potřeba zadělat kynuté těsto, jehož přípravu může provázet mnoho chyb. Připravujte ho z ingrediencí, které mají pokojovou teplotu, aby nakynulo tak, jak správně má a dopřejte mu ke kynutí dostatek času.
- Nechcete, aby každá buchtička byla jinak velká? Sáhněte po kuchyňské váze, která za vás tento problém vyřeší. Jednoduše odvažte každý kousek těsta zvlášť.
- Nejdou vám buchtičky od sebe oddělit? Jednotlivé kousky během vkládání do vymazaného pekáče pomažte olejem či rozpuštěným máslem. Zajeďte mašlovačkou i mezi jednotlivé kousky - po upečení půjdou krásně odloupnout.
- U přípravy krému je důležité míchání. Díky tomu předejdete nechtěnému připálení mléka.
- Pokud připravujete krém bez pudinkového prášku, dbejte na správné vyšlehání pěny ze žloutků a cukru.
- Pudinkový krém je během přípravy nutné neustále míchat, abyste nebyli z výsledku plného hrudek zklamaní. To samé však platí i o jeho připálení.
- Ať už připravujete krém jakýmkoliv postupem, míchejte ho až do jeho zhoustnutí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně vykynuté těsto. Video poradí a ukáže jednoduché tipy, které je dobré znát
Buchtičky s krémem: Hrnkové těsto usnadní přípravu vláčných buchtiček a s voňavým vanilkovým krémem chutnají jak od babičky
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Komentáře