Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poutě, trhy a mnoho jiných akcí se neobejde bez stánků s vonícími kynutými plackami potřenými prolisovaným česnekem a posypanými strouhaným sýrem. K langošům také patří kečup nebo tatarka.

Znáte někoho, kdo by neměl rád langoše s pořádnou porcí česneku a sýru, podávané společně s kečupem nebo tatarkou? My tedy ne. Připravte si sami lahodné langoše nadýchané jako obláček a už nikdy si žádný nekoupíte. Domácí je zkrátka domácí.

Chyby při přípravě langošů a jak na ně

Bez zbytečných chyb v postupu budou vaše langoše chutnější a nadýchanější:

  1. Těsto nechte řádně nakynout. K tomu vám dopomůže čerstvé droždí - s ním bývají často lepší výsledky než s tím sušeným.
  2. Dodržujte poměry surovin v receptu. Příliš mnoho mouky z langošů udělá tvrdé, nepoživatelné placky.
  3. Placky tvarujte pomocí namočených nebo naolejovaných rukou, nepodsypávejte je moukou. Ta by se připalovala během jejich smažení.
  4. Langoše je nutné smažit ve vyšší vrstvě oleje, musí v něm plavat. Krásně vzejdou do výšky. Smažte je na středním plamenu, aby nezůstaly uvnitř syrové.
  5. Příliš mastným langošům předejdete přidáním jogurtu do těsta a také osušením jednotlivých placek po jejich usmažení.
Víte, že langoše se dají připravit také nasladko? S domácí marmeládou nebo povidly jsou opravdu výborné. Připravit si je můžete podle názorného videoreceptu. Jejich dochucení je potom už jen na vás. Zvítězí u vás sladká nebo slaná varianta?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky