Chyby při přípravě nádivky: Vsaďte na starší pečivo, natě a pevný sníh z bílků

Nádivka je náplní do masa, péct ji však můžete i samostatně. Tu velikonoční můžete znát také pod názvem hlavička a její základ tvoří máslo společně s vejci. Abychom si na nádivce pochutnali, je potřeba ji připravit bez chyb.
Příprava nádivky není vůbec složitá, je však potřeba postupovat správně a systematicky, abyste docílili nejen žádané konzistence, ale také chuti. Zbytečnými a mnohdy zdánlivě banálními chybami se připravujeme o úžasné chuťové zážitky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě nádivky
Vyvarujte se následujících chyb a připravte dokonalou nádivku třeba do kuřete, kterému tak dodáte na neobyčejné chuti a o poznání větší sytivosti.
- Z čerstvého pečiva může vzniknout nevábná kaše kvůli rychlému nasáknutí a následného rozmočení pečiva po smíchání s tekutými surovinami. Použijte do nádivky starší pečivo - nebo to čerstvé nechte alespoň částečně oschnout.
- Tekuté ingredience nepřidávejte k pečivu postupně, ale nejprve je smíchejte dohromady. Díky tomu pečivo natáhne celkovou chuť směsi tekutých surovin.
- Nešetřete na natích, nádivka jich má být plná - i když se vám bude zdát, že je bylinek moc, nezapomínejte na to, jak se jejich objem přípravou zmenší.
- Nepodceňujte přípravu bílkového sněhu. Nedostatečně ušlehaný sníh zapříčiní hutnou nádivku namísto dokonale nadýchané dobrůtky.
- Sníh přidávejte do směsi opatrně a hlavně ručně, abyste nevyhnali bublinky v něm našlehané a nádivka kvůli tomu nebyla tuhá, ale krásně kyprá.
- Nespoléhejte na kypřidla (kypřicí prášek nebo sodu), sníh z bílků jemně vmíchaný do nádivky vám udělá mnohem lepší a efektivnější službu.
- Máte přebytek nádivky, která se už nevešla do masa? Rozhodně ji nevyhazujte. Mokrýma rukama ze směsi odebírejte kousky, které pak v dlaních tvarujte do válečků (šišek), obalte je slaninou a vložte k masu. Upečou se stejně tak dobře. Také můžete upéct nádivku zvlášť v pekáčku či v jiné formě.
- Otvory v masu předem zabezpečte před vytečením nádivky - jehlami, párátky, špejlemi nebo potravinářským provázkem - tím se nejlépe vážou drůbeží stehna.
Příprava nádivky není žádná věda, pokud jste si vědomi toho, jakých chyb se můžete dopustit a předejdete jim. Teď už vás nic nepřekvapí a výsledkem vaší snahy bude dokonalý pokrm plný vzájemně se prolínajících různorodých chutí. Připravíte rodině skvělý oběd v podobě pečeného kuřete s nádivkou podle našeho videoreceptu?
Komentáře