Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při přípravě štafetek: Pevný sníh a jemné zacházení je základem pro bezé
Zdroj: Toprecepty

Štafetky jsou oblíbeným zákuskem, ale i vánočním cukrovím. Lehké sněhové těsto prokládané krémem se rozkrájí na jednotlivé kousky, které se pak z poloviny máčejí do čokolády. Jak moc lze v přípravě štafetek chybovat?

Tento retro zákusek se připravuje z bezé, které v kombinaci s jemným kávovým krémem vykouzlí dokonalou harmonii chutí ve vašich ústech. To vše podtrhne čokoládová poleva. Během přípravy štafetek se však můžete dopustit několika chyb.

Chyby během přípravy štafetek

Předejděte následujícím chybám a připravte dokonalé zákusky plné vzpomínek pro celou rodinu i přátele. S našimi tipy je zvládnete levou zadní a rádi se k nim vrátíte.

  1. Základní chybou jsou ingredience rozdílných teplot. Včas si je proto připravte na pracovní plochu a nechte zteplat na pokojovou teplotu.
  2. Škraloup na základu krému není žádoucí - vytvořily by se z něj hrudky. Po uvaření ho přikryjte potravinářskou fólií, abyste zabránili jeho vzniku.
  3. Bílky na bezé je potřeba vyšlehat do pevného sněhu, aby bylo výsledné těsto nadýchané, nikoliv hutné a nedobré.
  4. Zatímco cukr přidáváte během šlehání, prosátou mouku do těsta (bezé) pouze jemně vmíchejte, aby nepřišlo o svou kyprost. Stejně tak pracujte i s ořechy.
  5. Vysušené a tvrdé těsto značí chybu v době pečení. To musí i po upečení zůstat světlé - hlídejte teplotu i čas pečení podle vybraného receptu na štafetky.
  6. Před promazáním krémem je potřeba nechat pláty těsta vychladnout.
  7. Navrstvené pláty těsta proložené krémem nejprve nechte vychladit, až poté krájejte - v opačném případě by se zteplalé pláty mohly rozjíždět a příliš drolit.

Dopřáváte si štafetky jen o vánočních svátcích nebo i během roku? Pokud je vaší odpovědí druhá zmíněná možnost, zcela jistě uvítáte názorný videorecept na rychlé a jednoduché štafetky, jejichž přípravou vás v něm provedeme krok za krokem:

Komentáře

Další tipy a triky