Chyby při přípravě štafetek: Pevný sníh a jemné zacházení je základem pro bezé
Štafetky jsou oblíbeným zákuskem, ale i vánočním cukrovím. Lehké sněhové těsto prokládané krémem se rozkrájí na jednotlivé kousky, které se pak z poloviny máčejí do čokolády. Jak moc lze v přípravě štafetek chybovat?
Tento retro zákusek se připravuje z bezé, které v kombinaci s jemným kávovým krémem vykouzlí dokonalou harmonii chutí ve vašich ústech. To vše podtrhne čokoládová poleva. Během přípravy štafetek se však můžete dopustit několika chyb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby během přípravy štafetek
Předejděte následujícím chybám a připravte dokonalé zákusky plné vzpomínek pro celou rodinu i přátele. S našimi tipy je zvládnete levou zadní a rádi se k nim vrátíte.
- Základní chybou jsou ingredience rozdílných teplot. Včas si je proto připravte na pracovní plochu a nechte zteplat na pokojovou teplotu.
- Škraloup na základu krému není žádoucí - vytvořily by se z něj hrudky. Po uvaření ho přikryjte potravinářskou fólií, abyste zabránili jeho vzniku.
- Bílky na bezé je potřeba vyšlehat do pevného sněhu, aby bylo výsledné těsto nadýchané, nikoliv hutné a nedobré.
- Zatímco cukr přidáváte během šlehání, prosátou mouku do těsta (bezé) pouze jemně vmíchejte, aby nepřišlo o svou kyprost. Stejně tak pracujte i s ořechy.
- Vysušené a tvrdé těsto značí chybu v době pečení. To musí i po upečení zůstat světlé - hlídejte teplotu i čas pečení podle vybraného receptu na štafetky.
- Před promazáním krémem je potřeba nechat pláty těsta vychladnout.
- Navrstvené pláty těsta proložené krémem nejprve nechte vychladit, až poté krájejte - v opačném případě by se zteplalé pláty mohly rozjíždět a příliš drolit.
Dopřáváte si štafetky jen o vánočních svátcích nebo i během roku? Pokud je vaší odpovědí druhá zmíněná možnost, zcela jistě uvítáte názorný videorecept na rychlé a jednoduché štafetky, jejichž přípravou vás v něm provedeme krok za krokem:
Komentáře