Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zákusky Češi prostě milují. Nejrůznější korpusy i krémy a bohaté zdobení k tomu. Nejednomu z nás se už jen při myšlence na ně sbíhají sliny. Příprava zákusků má jasně dané postupy, důležité je i jejich správné skladování.

Existuje nespočet druhů zákusků, na kterých si můžeme pochutnat. Těmi nejoblíbenějšími jsou pak retro zákusky, které jsou zkrátka nedocenitelnou klasikou. Skladování je však velké téma - zbytečně nechybujte a skladujte zákusky správně.

3 časté chyby při skladování zákusků

Předejděte zdánlivě nepodstatným chybám ve skladování těchto sladkých pochoutek, abyste si na nich mohli bez obav pochutnávat.

  1. Nenechávejte zákusky při pokojové teplotě déle, než je nutné - zbytečně byste riskovali jejich rychlejší zkázu. Zákusky skladujte v lednici.
  2. Kvůli sladkým krémům jsou zákusky určeny k urychlené spotřebě, zapomeňte tedy na to, že ve středu koupíte větrníky na nedělní kávičku s přáteli.
  3. Nevkládejte zákusky do lednice volně, ale ve vzduchotěsné nádobě, aby si zachovaly své vlastnosti, nenatahovaly cizí pachy a neosychaly.

Nezapomínejte, že kupované zákusky byste měli spotřebovat do 24–48 hodin (podle druhu), ty domácí vydrží o něco déle, ale rozhodně jejich konzumaci neoddalujte. Připravíte si s námi oblíbené košíčky s krémem a ovocem podle videoreceptu?

Komentáře

Další tipy a triky