Chyby při skladování zákusků: Dbejte na vhodnou teplotu i urychlenou spotřebu
Zákusky Češi prostě milují. Nejrůznější korpusy i krémy a bohaté zdobení k tomu. Nejednomu z nás se už jen při myšlence na ně sbíhají sliny. Příprava zákusků má jasně dané postupy, důležité je i jejich správné skladování.
Existuje nespočet druhů zákusků, na kterých si můžeme pochutnat. Těmi nejoblíbenějšími jsou pak retro zákusky, které jsou zkrátka nedocenitelnou klasikou. Skladování je však velké téma - zbytečně nechybujte a skladujte zákusky správně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
3 časté chyby při skladování zákusků
Předejděte zdánlivě nepodstatným chybám ve skladování těchto sladkých pochoutek, abyste si na nich mohli bez obav pochutnávat.
- Nenechávejte zákusky při pokojové teplotě déle, než je nutné - zbytečně byste riskovali jejich rychlejší zkázu. Zákusky skladujte v lednici.
- Kvůli sladkým krémům jsou zákusky určeny k urychlené spotřebě, zapomeňte tedy na to, že ve středu koupíte větrníky na nedělní kávičku s přáteli.
- Nevkládejte zákusky do lednice volně, ale ve vzduchotěsné nádobě, aby si zachovaly své vlastnosti, nenatahovaly cizí pachy a neosychaly.
Mohlo by vás zajímat
Nezapomínejte, že kupované zákusky byste měli spotřebovat do 24–48 hodin (podle druhu), ty domácí vydrží o něco déle, ale rozhodně jejich konzumaci neoddalujte. Připravíte si s námi oblíbené košíčky s krémem a ovocem podle videoreceptu?
Komentáře