Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky jsou stálicí v české kuchyni, ať už se jedná o knedlíky bramborové, karlovarské, houskové nebo tvarohové. Během jejich přípravy lze udělat více chyb. Těm hrozícím při tvarování knedlíků se nyní budeme věnovat.

Chyby během přípravy a tvarování knedlíků se netýkají pouze těch kynutých. I u plněných bramborových knedlíků je potřeba být důslednými. Sepsali jsme pro vás nejčastější chyby, se kterými se během tvarování knedlíků můžete setkat.

Chyby při tvarování knedlíků

Vyhněte se následujícím chybám a připravte chutné a dokonale vypadající knedlíky.

  1. Pozor na mouku. Během tvarování knedlíků se kvůli přebytečnému množství mouky použité k podsypání může vytvořit záhyb, který by během vaření praskl.
  2. Nejen na tvaru, ale i na velikosti záleží. Netvarujte příliš velké knedlíky, musíte počítat s tím, že během vaření nabydou. Připravte si raději co největší hrnec.
  3. Také se snažte tvarovat knedlíky stejně velké, v případě šišek stejnoměrné, aby se vám nerozvařila užší část dříve, než bude hotová ta silnější.
  4. Nepěkný tvar knedlíků může způsobit odbyté tvarování, ale také samotné vaření. Knedlíky lze vařit i v páře, díky čemuž se lépe zachovává jejich tvar.
  5. Plněné knedlíky bez náplně? Během tvarování klaďte důraz na pečlivé zabalení náplně a zahlazení spojů, abyste byli s výsledkem svého snažení spokojeni.
  6. Popraskaným knedlíkům předejdete tak, že po vytvarování necháte knedlíky ještě krátce dokynout pod utěrkou, než je začnete vkládat do vroucí vody.

Víte o nějaké skvělé vychytávce pro bezvadné tvarovaní knedlíků? Budeme rádi, pokud se o ni s ostatními podělíte v komentářích. Jste stále nejistí, zda to zvládnete? S tvarováním houskových knedlíků vám pomůže názorné video z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky