Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při volbě teploty pro pečení cukroví: Poradíme, jak jim snadno předejít
Zdroj: Freepik, gpointstudio

Každé cukroví je specifické a má jiné nároky pro svou přípravu. Jinak to není ani v případě potřebné teploty pro jeho správné upečení. Nezoufejte, pokud se vám nedaří upéct cukroví tak, jak má správně vypadat a chutnat.

Tmavě hnědé linecké, ale i pusinky, které nejsou sněhové bílé. Tak může vypadat následek špatně nastavené teploty pro pečení (či sušení) cukroví. Podívejte se s námi na nejčastější chyby a spolehněte se na naše tipy, jak se chybám snadno vyhnout.

Chyby v nastavení teploty pro pečení cukroví

Nezoufejte a předejděte častým chybám při volbě teploty pro pečení cukroví, abyste měli radost z výsledků vaší snahy a mohli si s rodinou o svátcích pořádně zamlsat.

  1. Příliš nízká teplota cukroví vysuší, stane se tak deformovaným a nedobrým. Jsou však druhy cukroví, kdy je sušení žádoucí - např. u oblíbených kokosek.
  2. Naopak vysoká teplota spálí povrch cukroví, zatímco jeho vnitřek může být nedopečený či vysušený.
  3. Pozor dejte i na čas pečení vánočního cukroví. Cukroví, které se spíše suší než peče (kokosky, pusinky), potřebuje strávit v troubě delší čas při nízké teplotě, ostatní cukroví (perníčky, linecké) se zase peče při střední teplotě jen pár minut.
  4. U cukroví je potřeba troubu vždy předehřát, myslete na to. Jeho vkládáním do studené trouby si zajistíte nepodarky, které vás budou zcela jistě mrzet.
  5. Trouby často pečou v jedné zóně více a ve druhé méně, každá navíc jinak. Přikryjte ohroženou část cukroví alobalem, pokud chcete zachránit celý plech.

Před samotným pečením cukroví se ujistěte, že máte připravené plechy na pečení. Péče o ně je stejně důležitá jako samotná příprava a správné pečení cukroví. Upečte si spolu s námi výtečné šlehačkové cukroví podle názorného videoreceptu níže:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky