Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévkové knedlíčky jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale i pro své sytivé vlastnosti. Připravit je můžete na nespočet způsobů, kdy jejich chuť dokonale podtrhnou přidané čerstvé bylinky. Ale jak je bezchybně uvařit?

Knedlíčky jsou tradiční polévkovou zavářkou a existují v mnoha podobách. Setkat se můžete s knedlíčky játrovými, masovými, drožďovými, ale také například těmi z tofu nebo morku. Důležitá není jen jejich bezchybná příprava, ale i následné vaření.

Chyby v přípravě a vaření polévkových knedlíčků

Abyste si mohli na polévce s knedlíčky pochutnat, je zapotřebí se vyvarovat těch nejčastějších chyb v jejich přípravě. Díky našim tipům se jim lehce vyhnete.

  1. Příliš řídké těsto způsobí, že se vám knedlíčky ihned rozvaří. Proto nejprve zkuste uvařit jeden knedlíček - pokud se rozvaří, těsto dodatečně zahustěte.
  2. Nesprávná práce s poměrně lepivým těstem dává vzniknout nehezkým tvarům a navíc se s tvarováním knedlíčků zbytečně trápíte. Stačí si však průběžně namáčet ruce (nebo lžíci) a hned vám to půjde pěkně od ruky.
  3. Knedlíčky netvarujte příliš velké, aby se mohly správně uvařit. Vždy je lepší připravit více menších polévkových knedlíčků, než jen pár velkých "knedlíků".
  4. Vodu je potřeba předem osolit, aby knedlíčky nebyly bez chuti. Ještě chutnější však budou, pokud je uvaříte ve vývaru - krásně natáhnou jeho chuť.
  5. Vhazujete knedlíčky postupně do vody? Zbytečně si tak přiděláváte práci "lovením" hotových knedlíčků mezi těmi nedodělanými. Vytvarované knedlíčky si odkládejte na talíř nebo tác a do vody je vsypte zároveň.
  6. Trápí vás kalný vývar poté, co jste do něj přidali knedlíčky? Jestliže toužíte servírovat nádherně čirý vývar, pak knedlíčky vařte v hrnci zvlášť.
  7. Dbejte na správný čas vaření knedlíčků, abyste je zbytečnou chybou nerozvařili.

Polévky s vložkami a zavářkami jsou dokonale chutné, ale především syté. Spokojeni tedy budou i muži, kterým takovou polévku naservírujete poté, co přijdou zmoženi z práce. Vyzkoušejte knedlíčky do polévky z míchaných vajíček, jsou výborné.

Komentáře

Další tipy a triky