Chyby v přípravě knedlíčků do polévky: Na hustotě těsta i době vaření záleží
Polévkové knedlíčky jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale i pro své sytivé vlastnosti. Připravit je můžete na nespočet způsobů, kdy jejich chuť dokonale podtrhnou přidané čerstvé bylinky. Ale jak je bezchybně uvařit?
Knedlíčky jsou tradiční polévkovou zavářkou a existují v mnoha podobách. Setkat se můžete s knedlíčky játrovými, masovými, drožďovými, ale také například těmi z tofu nebo morku. Důležitá není jen jejich bezchybná příprava, ale i následné vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby v přípravě a vaření polévkových knedlíčků
Abyste si mohli na polévce s knedlíčky pochutnat, je zapotřebí se vyvarovat těch nejčastějších chyb v jejich přípravě. Díky našim tipům se jim lehce vyhnete.
- Příliš řídké těsto způsobí, že se vám knedlíčky ihned rozvaří. Proto nejprve zkuste uvařit jeden knedlíček - pokud se rozvaří, těsto dodatečně zahustěte.
- Nesprávná práce s poměrně lepivým těstem dává vzniknout nehezkým tvarům a navíc se s tvarováním knedlíčků zbytečně trápíte. Stačí si však průběžně namáčet ruce (nebo lžíci) a hned vám to půjde pěkně od ruky.
- Knedlíčky netvarujte příliš velké, aby se mohly správně uvařit. Vždy je lepší připravit více menších polévkových knedlíčků, než jen pár velkých "knedlíků".
- Vodu je potřeba předem osolit, aby knedlíčky nebyly bez chuti. Ještě chutnější však budou, pokud je uvaříte ve vývaru - krásně natáhnou jeho chuť.
- Vhazujete knedlíčky postupně do vody? Zbytečně si tak přiděláváte práci "lovením" hotových knedlíčků mezi těmi nedodělanými. Vytvarované knedlíčky si odkládejte na talíř nebo tác a do vody je vsypte zároveň.
- Trápí vás kalný vývar poté, co jste do něj přidali knedlíčky? Jestliže toužíte servírovat nádherně čirý vývar, pak knedlíčky vařte v hrnci zvlášť.
- Dbejte na správný čas vaření knedlíčků, abyste je zbytečnou chybou nerozvařili.
Polévky s vložkami a zavářkami jsou dokonale chutné, ale především syté. Spokojeni tedy budou i muži, kterým takovou polévku naservírujete poté, co přijdou zmoženi z práce. Vyzkoušejte knedlíčky do polévky z míchaných vajíček, jsou výborné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy se solí vývar? Správným postupem si zajistíte jeho lahodnou a vyváženou chuť
Jak připravit nejoblíbenější knedlíčky do polévky: Představujeme nejlepší recepty na knedlíčky játrové, sýrové, drožďové i krupicové
Tajemství dokonalého vývaru: Víme, jak připravit ten nejlepší vývar ze všech
Komentáře