Zavářka - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z mléka, mouky a vejce, které se osmaží, a nakrájené na proužky se vkládají do horké polévky. Fritátové nudle jsou na rozdíl od celestýnských nudlí tenčí.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 3 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Tajemství šťavnaté sekané je ve správném poměru vepřového a hovězího masa. Známe fígl, díky kterému při pečení nepopraská